Barbecue kuřecí špízy

Na 8 porcí: 2 kg kuřecích prsíček, 2 lžíce olivového oleje

Na barbecue omáčku: 2 cibule, ½ šálku zlatého sirupu (prodává např. Culinaria), 1 šálek jablečného octa, ⅔ šálku vody, 1¼ šálku rajčatového pyré, ⅓ šálku worcesterské omáčky, 2 polévkové lžíce pálivé anglické hořčice (prodává např. Robertson), ¼ šálku olivového oleje, 2 čajové lžičky mleté papriky, ½ čajové lžičky chilli prášku, ⅓ šálku hnědého cukru, mořská sůl a černý pepř
Opečený pita chléb (příloha)

  • Nejprve připravte barbecue omáčku. Cibuli pokrájejte nadrobno a nechte ji na oleji v pánvi zesklovatět. Přidejte zlatý sirup, ocet, rajčatové pyré, worcesterskou omáčku, hořčici, papriku, chilli, cukr, sůl a pepř. Přidejte vodu a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Poté ji dejte stranou vychladnout.
  • Nakrájejte prsíčka na menší kousky a napíchněte je na špízovou jehlici. Potřete důkladně olivovým olejem a barbecue omáčkou. Rozpalte gril a pečte špízy 4 až 5 minut z každé strany. Podávejte s pita chlebem.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24