3 TOP koktejly tohoto léta

Doufáme, že tímto víkendem konečně začíná sezona horkých letních večerů a večírků, kdy si budeme moct sednout na terasu, na zahrádku, k bazénu a budeme si vychutnávat zapadající slunce a vynikající osvěžující koktejly. 

Tady jsou 3 koktejly z růžového vína, které si snadno můžete připravit sami, a ještě jimi uděláte radost svým přátelům. 

yeswayrose spritz f7912

1. Rosé-Aperol Spritz

Jedná se o oficiální drink léta 2017. Bublinkový, ovocný, osvěžující a snadný na přípavu. Doporučujeme podávat po malých dávkách. Je jedno, jestli ležíte na pláži, nebo u kamarádů na terase. 

Vyzkoušejte: 

Dobré růžové prosecco (ideálně nějaké italské jako např. La Spinetta Il Rosé di Casanova), kapka džusu z maracuji, aperol a limetka. Dejte si pozor, ať nemáte drink díky Aperolu moc hořký. 

Co potřebujete? 

led

plátek pomeranče nebo růžového grepu

3 dl šumivého růžového vína  

2 dl Aperolu a 1dl sodovky (pokud je potřeba).

Smíchejte led, růžové víno a Aperol, popřípadě přidejte sodovku a nakonec ozdobte ovocem, nebo do drinku kápněte džus z marakuji. Džus z marakuji udělá sladší verzi, pokud zrovna nejste fanoušek hořkých nápojů. 

rose bourbon 646 83901

2. Koktejl z růžového vína, bourbonu a borůvek

Pokud milujete studené bowle, tohle je drink přesně pro vás. Uchovávejte ho někde ve stínu. Je kombinací borůvek, čaje, bourbonu a růžového vína. 

Co potřebujete? 

1/3 skleničky cukru (lepší hnědý třtinový)

2 skleničky borůvek

1 lahev růžového šumivého vína

2/3 skleničky čerstvě vymačkaného pomeranče

1/2 skleničky bourbonu

2 skleničky pomerančového likéru Grand Marnier

1 skleničku čerstvě vymačkaného citrónu

rozmarýn a led podle chuti

Vše pořádně smíchejte ve velké míse nebo hodně hodně velkém džbánku. Podávejte s ledem a rozmarýnem. 

 frose frozen rose 1 2b6ee

3. Jahodový rosé spritzer

Sezona jahod je tu, můžete si pro ně dojít například na pražské farmářské trhy, mají jich tam stále dost. Jahodový spritzer je ideální v kombinaci s knihou a houpací sítí. 

Co potřebujete? 

1 velkou sklenici rozmačkaných jahod

1 lahev růžového prosecca

1 sklenici sodovky

2 velké lžíce čerstvě vymačkaného citrónu

1/3 sklenice Aperolu

Smíchejte ve velkém džbánku jahody a prosecco, nechte 2 až 3 hodiny odležet v lednici. Přidejte sodu, Aperol a citrón. A nakonec drinku dodejte podle chuti led a dozdobte jej celými jahodami. Připravte si tento drink hned po obědě, celé odpoledne a večer si pak v klidu můžete užívat knížku. A pozvěte i kamarádku. 

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24