Doufáme, že tímto víkendem konečně začíná sezona horkých letních večerů a večírků, kdy si budeme moct sednout na terasu, na zahrádku, k bazénu a budeme si vychutnávat zapadající slunce a vynikající osvěžující koktejly.
Tady jsou 3 koktejly z růžového vína, které si snadno můžete připravit sami, a ještě jimi uděláte radost svým přátelům.
1. Rosé-Aperol Spritz
Jedná se o oficiální drink léta 2017. Bublinkový, ovocný, osvěžující a snadný na přípavu. Doporučujeme podávat po malých dávkách. Je jedno, jestli ležíte na pláži, nebo u kamarádů na terase.
Vyzkoušejte:
Dobré růžové prosecco (ideálně nějaké italské jako např. La Spinetta Il Rosé di Casanova), kapka džusu z maracuji, aperol a limetka. Dejte si pozor, ať nemáte drink díky Aperolu moc hořký.
Co potřebujete?
led
plátek pomeranče nebo růžového grepu
3 dl šumivého růžového vína
2 dl Aperolu a 1dl sodovky (pokud je potřeba).
Smíchejte led, růžové víno a Aperol, popřípadě přidejte sodovku a nakonec ozdobte ovocem, nebo do drinku kápněte džus z marakuji. Džus z marakuji udělá sladší verzi, pokud zrovna nejste fanoušek hořkých nápojů.
2. Koktejl z růžového vína, bourbonu a borůvek
Pokud milujete studené bowle, tohle je drink přesně pro vás. Uchovávejte ho někde ve stínu. Je kombinací borůvek, čaje, bourbonu a růžového vína.
Co potřebujete?
1/3 skleničky cukru (lepší hnědý třtinový)
2 skleničky borůvek
1 lahev růžového šumivého vína
2/3 skleničky čerstvě vymačkaného pomeranče
1/2 skleničky bourbonu
2 skleničky pomerančového likéru Grand Marnier
1 skleničku čerstvě vymačkaného citrónu
rozmarýn a led podle chuti
Vše pořádně smíchejte ve velké míse nebo hodně hodně velkém džbánku. Podávejte s ledem a rozmarýnem.
3. Jahodový rosé spritzer
Sezona jahod je tu, můžete si pro ně dojít například na pražské farmářské trhy, mají jich tam stále dost. Jahodový spritzer je ideální v kombinaci s knihou a houpací sítí.
Co potřebujete?
1 velkou sklenici rozmačkaných jahod
1 lahev růžového prosecca
1 sklenici sodovky
2 velké lžíce čerstvě vymačkaného citrónu
1/3 sklenice Aperolu
Smíchejte ve velkém džbánku jahody a prosecco, nechte 2 až 3 hodiny odležet v lednici. Přidejte sodu, Aperol a citrón. A nakonec drinku dodejte podle chuti led a dozdobte jej celými jahodami. Připravte si tento drink hned po obědě, celé odpoledne a večer si pak v klidu můžete užívat knížku. A pozvěte i kamarádku.