Lunch in Paris
V této knize najdete padesát vynikajících a jednoduchých receptů, za které vás bude rodina i kamarádi milovat. Každá kapitola se zaměřuje na jeden z pařížských obvodů a díky poetickým a láskyplným popisům si budete připadat, že jste přímo tam. A počkejte, až ochutnáte karamelizovanou cibulku s kozím sýrem nebo chřestový koláč, to se zblázníte!
Great Cities through Traveller’s Eyes
Tento poklad by neměl chybět v knihovně žádného vášnivého cestovatele. Téměř čtyřicet impozantních měst z celého světa viděné očima cestovatelů před dávnými věky, ale i těch současných. Pohled na Bagdád, Istanbul, Hong Kong nebo Havanu vám zprostředkují slavní cestovatelé Marco Polo nebo Mark Twain, ale i obyčejní lidé, kteří se ocitli v nečekaných situacích - jako třeba čínský mnich, který byl netušeně provázen interiérem Sainte-Chapelle francouzským králem.
Entertaining at Home
Po přečtení této krásné knihy budete mistryní na uspořádání večírků či příjemných večeří, na které jen tak někdo nezapomene. Přední světoví interiéroví designeři, architekti i hvězdy z kulinářského světa se s vámi podělí o skvělé tipy, jak prostřít stůl, naaranžovat květiny nebo jaké pořídit hostům dárky. Navíc vás pozvou do svých úžasných rezidencí, do kterých byste se chtěli okamžitě nastěhovat.
Dorodango, The Japanese Art of Making Mud Balls
Pokud se potřebujete vyklidnit a rádi byste něco vyráběli rukama, máme pro vás zajímavý tip: zkuste si vyrobit dokonalou a lesklou hlíněnou kuličku Dorodango. Tato kniha vás touto klidnou a meditativní japonskou metodou provede od A do Z. Toto umění bylo původně hrou pro děti, díky níž se měly učit trpělivost a tříbit cit pro dokonalost, ale začíná to být hitem pro všechny věkové kategorie. Je to také zároveň krásný způsob, jak uchovat půdu, která je pro vás výjimečná, nebo vám připomíná domov či místo, které máte rádi. Pro představu koukněte třeba na toto video:
The Sqirl Jam (Jelly, Fruit Butter, and Others)
Není nic lepšího, než svým přátelům dávat vlastnoručně vyrobené dárky. A domácí jam je vedle chleba nebo granoly bezpochyby jeden z nich. Naučte se ho od mistryně, Jessicy Koslow, majitelky milované losangelské restaurace Sqirl, do které se hrnou místní obyvatelé, turisté i food kritici.