Objev týdne: Super fotky, kterými potěšíte své kamarády i rodinu

Martin je nadšený z Vyvolej.to. „Máte fotky v telefonu, na Instagramu nebo jinde digitálně? A líbí se vám tak, že byste je chtěli mít na papíře? Tak se podívejte na vyvolej.to. Je to strašně snadné a strašně hezké. Dostal jsem balíček fotek k narozeninám od kamarádky Denisy a strašně mě to baví. Dokonce si to rád a dobrovolně prohlížím, i když fotky sebe normálně nesnáším a dělám, že neexistujou.“ 

„Co se týče mého aktuálního objevu, mám naprosto jasno,“ říká editorka Klára. „Z mého posledního prázdninového výletu žiju v myšlenkách dodnes a jsem si jistá, že si ho klidně zopakuju i kdykoli po prázdninách. Víkend v Harrachově stojí vždycky za to už jen proto, že je to prostě Harrachov, je tam krásně, jsou tam hory, Mumlavský vodopád, Čertova hora a tak. Můžete tam na golf, na kolo nebo prostě jen chodit po horách. Tentokrát to pro mě ale získalo ještě další rozměr. A to díky penzionu Roubenka, kde jsem bydlela a hlavně neskutečně fantastickyyyyy jedla! Roubenku vedou manželé Nemeškalovi, přičemž Monika se ještě navíc stará o hosty v restauraci, která je v Harrachově tak vyhlášená, že si někdy ani nesednete a musíte si na volný stůl hezky počkat. Není divu. Radek totiž vaří úplně špičkově. V rámci poledního menu je vždy v nabídce několik “hotovek" z klasické české kuchyně (měla jsem kynuté lívance s borůvkami i krůtí výpečky se špenátem as bramborovými knedlíky - oboje mňam!), ale vyberou si i ti, kteří si na klasiku nepotrpí a mají rádi těstoviny, omelety, saláty atd. Večerní jídelní lístek vypadá trochu jinak, ale o to atraktivněji. Co mě úplně dostalo, byl steak z čerstvého tuňáka! Vážně jsem o něm uvažovala, protože tuňákový steak jsem měla naposledy v Benátkách (kde to ale člověk tak trochu čeká, že si pochutná na čerstvé mořské rybě), ale nakonec jsem si dala salát s lososem (opět samozřejmě čerstvým a nikoli mraženým) a byl famózní! Kouzlo Radkovy kuchyně spočívá nejen v tom, že je jako kuchař kreativní, nabídku jídel neustále obměňuje a vaří výhradně z absolutně čerstvých a superkvalitních surovin, ale vaření ho především baví. A to je samozřejmě znát. Jídlo od něj je díky tomu nejen chuťový, ale i estetický zážitek. Prostě krása ve všech ohledech. Vřele doporučuju. Když ne třeba na víkend, tak aspoň na oběd nebo večeři. Zítra slaví moji rodiče zlatou svatbu. Víte, jaký dárek dostanou? Ano, správně, posílám je do Roubenky! (/www.roubenka-harrachov.cz).“

 

 

Časopis ELLE

ELLE Říjnové vydání 10/24