„Včera jsem zjistila, že v říjnu vyjde poklad, který musím v knihovně nutně mít,“ říká picture editorka Broňa. „Je to Terry Richardson VOL. 1: PORTRAITS a VOL. 2: FASHION! První monografie Terryho Richardsona, jednoho z nejprovokativnějších fotografů současnosti, obsahuje ikonické módní fotografie a portréty celebrit, které vznikly za poslední dvě desetiletí pro časopisy jako Interview, i-D, Vogue, The Face a značky Gucci, YSL, Chloé. Hodiny a hodiny a hodiny si budu prohlížet dechberoucí fotky…“
„Já na šperky moc nejsem, ale tenhle prsten byla láska na první pohled,“ říká beauty redaktorka Zuzana. „Baví mě, že je matný, omšelý, okousaný a že vypadá tak, jako by měl na sobě kytičky. Když kouknete na polywales.com, vsadím se, že vás tam toho bude bavit mnohem víc.
„Pražský Wine Food Market miluju,“ říká naše editorka Klára. „Kdykoli se tam stavím, připadám si jako ve splněném snu, jsem schopna tam strávit hodinu prohlížením, vybíráním a podrobným zkoumáním, co mají v nabídce nového, vezmu to přes lahůdky (kde většinou obsluhují, usmívají se a lehce koketují hezcí italští prodavači), čerstvou zeleninu, prosecca, jejich pekárnu a pak celá šťastná nesu domů ulovené trofeje. Minulý týden jsem postávala u pultu se sýry, pořád jsem se nemohla rozhodnout, na co bych asi tak měla chuť, pár sýrů jsem ochutnala, ale pořád to nějak nebylo ono, když jsem pak objevila naprostý poklad mezi sýry! Parmazán, ale ne ledajaký. Prodavač mi v rámci oslavné ódy vysvětlil, že tenhle Parmigiano reggiano je výjimečný nejen v tom, že se dělá z mléka vzácných, tzv. červených krav Reggiana, jejichž mléko obsahuje jinou mléčnou bílkovinu než mléko od jiných krav, ale hlavně že zraje 30 měsíců (tradiční parmazány zrají 12 měsíců), což se pak samozřejmě významně odráží na jeho chuti, vůni, struktuře atd. No, i bez odborné přednášky bych ho pasovala na krále všech parmazánů. V lednici mi vydržel asi hodinu, během níž jsem ho průběžně chodila ochutnávat, až jsem si s ním poradila definitivně. Jak tak o tom přemýšlím, nejvyšší čas na další nákup!”