A hlavně začíná sezona jahod. Nejlepší jahody jsou samozřejmě od babičky ze zahrádky, ale holt nejsem na vesnici v Předměřicích, ale v Praze. Když jsem ve středu přišla na trh, svítil tam na mě stánek s kunratickýma jahodama! Hned jsem si je koupila, sedla si na trávu do parku do žáru slunce a až do té poslední jsem si je užila. A víte co? Léto je tady!
Na 2 porce
půlka pravé francouzské bagety – ta nejlepší v Praze je z pekařství Le Caveau na Jiřáku
1 kostka lučiny
300 g jahod
3 lžíce olivového oleje
4 lístky bazalky
sůl, čerstvě mletý pepř
Předehřeju si troubu na 180 °C. Bagetu lehce potřu olivovým olejem a dám ji na chvilku do trouby, abych z ní měla lehce křupavou topinku. Trvá to tak 5 minut. Opečenou bagetu nechám chvilku vychladnout a připravím si jahody. Opláchnu je, odšťopkuju, nakrájím je na silnější plátky a dám do misky. Natrhané lístky bazalky přidám k jahodám a vše zaliju olivovým olejem, podle chuti osolím a opepřím čerstvě namletým pepřem a rukou vše promíchám. Bagetu potřu lučinou a narovnám na ni nakrájené jahody! Mňam!
Instagram: @bjukitchen
foto: Kubo Križo