Snídaně
Kakaová miska s borůvkami a ostružinami
Příprava: 5 minut | Tepelná úprava: 0 minut | Obtížnost: snadná | Počet porcí: 1
150 g řeckého jogurtu (0 % tuku)
10 g holandského kakaa
1 střední banán
30 g čerstvých borůvek
30 g čerstvých ostružin
30 g neloupaných mandlí (nasekaných nahrubo)
Řecký jogurt rozmixujte dohladka společně s holandským kakaem a banánem. Výslednou směs přemístěte do servírovací misky, navrch přidejte borůvky, ostružiny a nasekané mandle a podávejte. TIP Pro hutnější konzistenci (jako na fotografii) nechte kakaovou směs ještě před podáváním 30 minut vychladit v mrazáku.
Nutriční informace na 1 porci: 458 kcal | 25 g bílkovin | 47 g sacharidů | 18 g tuků
Oběd
Čočkový dhal s květákem
Příprava: 20 minut | Tepelná úprava: 30 minut | Obtížnost: snadné | Počet porcí: 4
250 g červené čočky v suchém stavu
1 lžíce olivového oleje
50 g bílé cibule
1 lžíce kari
300 g syrového květáku
400 ml kokosového mléka z plechovky
50 g listového špenátu
sůl a pepř
Červenou čočku propláchněte a uvařte v osolené vroucí vodě doměkka (10–15 minut). Cibuli si nasekejte nadrobno a květák si nakrájejte na kostičky. V hrnci rozehřejte 1 lžíci olivového oleje a smažte na něm cibuli zhruba 1 minutu. Zaprašte lžící kari, zamíchejte a opékejte 1–2 minuty. Do hrnce přidejte nakrájený květák a zprudka ho opražte (stačí 2 minuty). Poté zalijte kokosovým mlékem, hrnec přiklopte pokličkou a směs vařte zhruba 5–10 minut do změknutí květáku. Hrnec stáhněte z plotny a přimíchejte do něj uvařenou čočku společně s propraným špenátem. Nakonec směs dochuťte solí a pepřem.
Nutriční informace na 1 porci: 268 kcal, 18 g bílkovin, 44 g sacharidů, 6 g tuků
Svačina
Pomazánka z makrely
Příprava: 15 minut | Tepelná úprava: 0 minut | Obtížnost: snadné | Počet porcí: 6
200 g uzené makrely
1 bílá cibule
150 g bílého jogurtu
šťáva z ½ citronu
100 g nakládaných okurek
sůl a pepř
Uzenou makrelu nasekejte nožem nahrubo. Cibuli nakrájejte najemno a nakládané okurky si rozkrájejte na menší kostičky. Vše smíchejte v misce s jogurtem a citronovou šťávou a dochuťte solí a pepřem. Hotovou pomazánku podávejte vychlazenou a skladujte v lednici, kde vám vydrží cca 4 dny. TIP: Pomazánku natřete na grilovaný plátek celozrnného chleba, posypejte čerstvou petrželkou a podávejte.
Nutriční informace na 1 porci: 100 kcal, 8 g bílkovin, 3 g sacharidů, 8 g tuků
Večeře
Caprese salát
Příprava: 5 minut | Tepelná úprava: 0 minut | Obtížnost: snadné | Počet porcí: 1
130 g rajčat
125 g mozzarelly light
1 lžička olivového oleje
pár lístků čerstvé bazalky k podávání
sůl a pepř
Nakrájejte rajčata, slijte nálev z mozzarely a natrhejte ji na kousky. Směs zakápněte lžičkou olivového oleje, přidejte pár lístků bazalky a posypte solí a čerstvým pepřem.
Nutriční informace na 1 porci: 276 kcal