Vaření na víkend: Pečené třešně a mandlové žervé podle Černá jak noc

Zkuste netradiční letní chlebíčky s mandlovým žervé a pečenými třešněmi s balsamikem. Sladké třešně jsou dokonalé v kombinaci s nakyslým octem a jemnou pomazánkou. 

INGREDIENCE:

  • 12 třešní
  • 3 snítky tymiánu
  • olivový olej
  • lžíce citronové šťávy
  • jeden stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • 200 g mandlí (namočených a vyloupaných)
  • půl šálku vody
  • bagetka
  • balsamikový ocet

POSTUP:

  • Nejprve si připravíme sýr. V mixéru do hladka rozmixujeme oloupané a namočené mandle, půl lžičky soli, trošku mletého pepře, půl šálku vody, šťávu z citronu a stroužek česneku. Hmotu dejte do plátýnka a přes noc nechte odkapat. Druhý den je pomazánka hotová. 
  • Rozehřejte troubu na 200 stupňů. 
  • Překrojte třešně napůl a odpeckujte je. 
  • Vyložte plech pečícím papírem a dejte na ně půlky třešní. Pokapte je olivovým olejem, posolte je, posypte tymiánem a zakápněte balsamikovým octem.
  • Bagetku nakrájejte na tenké plátky, pokapejte olejem a dejte péct na plech spolu s třešněmi. 
  • Po 10 minutách vyndejte z trouby. Bagetku namažte žervé, na to dejte pečené třešně a podávejte se s snítkou tymiánu. 
vaření
vaření
vaření

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24