Zkuste netradiční letní chlebíčky s mandlovým žervé a pečenými třešněmi s balsamikem. Sladké třešně jsou dokonalé v kombinaci s nakyslým octem a jemnou pomazánkou.
INGREDIENCE:
- 12 třešní
- 3 snítky tymiánu
- olivový olej
- lžíce citronové šťávy
- jeden stroužek česneku
- sůl
- pepř
- 200 g mandlí (namočených a vyloupaných)
- půl šálku vody
- bagetka
- balsamikový ocet
POSTUP:
- Nejprve si připravíme sýr. V mixéru do hladka rozmixujeme oloupané a namočené mandle, půl lžičky soli, trošku mletého pepře, půl šálku vody, šťávu z citronu a stroužek česneku. Hmotu dejte do plátýnka a přes noc nechte odkapat. Druhý den je pomazánka hotová.
- Rozehřejte troubu na 200 stupňů.
- Překrojte třešně napůl a odpeckujte je.
- Vyložte plech pečícím papírem a dejte na ně půlky třešní. Pokapte je olivovým olejem, posolte je, posypte tymiánem a zakápněte balsamikovým octem.
- Bagetku nakrájejte na tenké plátky, pokapejte olejem a dejte péct na plech spolu s třešněmi.
- Po 10 minutách vyndejte z trouby. Bagetku namažte žervé, na to dejte pečené třešně a podávejte se s snítkou tymiánu.