Vaření na víkend: Pad Thai s tempehem

Rychlá večeře nebo oběd s chutí i vůní Asie. Je hotové během pár minut a můžete na přípravu použít i spoustu sezónní zeleniny a bylinek.

INGREDIENCE:

- 200 g rýžových nudlí

- 100 g arašídů

- 50 ml sójové omáčky

- 4 snítky koriandru

- 200 g marinovaného tempehu

- limetka popř. citrón

- chilli

- jarní cibulka

- 2 stroužky česneku

  • 1 lžíce slunečnicového oleje

  • 3 lžíce kokosového cukru

  • 1 lžíce tamarindové omáčky, nebo pasty

POSTUP:

  1. Nejprve si připravte omáčku. Do hlubší pánve dejte tamarind, sójovou omáčku, kokosový cukr, špetku chilli a šťávu z půlky limetky. Vařte na mírném plameni asi minutu. Poté stáhněte z plamene a přelijte do mističky.

  2. Nakrájejte na malé kousky oloupané stroužky česneku, jarní cibulku a tempeh. Arašídy nasekejte nadrobno a opražte je nasucho na pánvi.

  3. Dejte rýžové nudle do větší mísy, zalijte je horkou vodou a nechte odstát.

  4. V hlubší pánvi rozehřejte lžíci oleje a opečte na něm kostky tempehu a nakrájený česnek. Přidejte špetku chilli a sójovou omáčku.

  5. Nakonec přidejte nudle, připravenou omáčku, nasekanou jarní cibulku a jemně promíchejte, aby se dobře promísily nudle s omáčkou.

  6. Servírujte posypané nasekaným koriandrem, arašídy, nastrouhanou mrkví, chilli a popř. přidejte sójovou, chilli nebo arašídovou omáčku.

Text: Lenka Skarupová

recept
recept

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24