Rychlá večeře nebo oběd s chutí i vůní Asie. Je hotové během pár minut a můžete na přípravu použít i spoustu sezónní zeleniny a bylinek.
INGREDIENCE:
- 200 g rýžových nudlí
- 100 g arašídů
- 50 ml sójové omáčky
- 4 snítky koriandru
- 200 g marinovaného tempehu
- limetka popř. citrón
- chilli
- jarní cibulka
- 2 stroužky česneku
1 lžíce slunečnicového oleje
3 lžíce kokosového cukru
1 lžíce tamarindové omáčky, nebo pasty
POSTUP:
Nejprve si připravte omáčku. Do hlubší pánve dejte tamarind, sójovou omáčku, kokosový cukr, špetku chilli a šťávu z půlky limetky. Vařte na mírném plameni asi minutu. Poté stáhněte z plamene a přelijte do mističky.
Nakrájejte na malé kousky oloupané stroužky česneku, jarní cibulku a tempeh. Arašídy nasekejte nadrobno a opražte je nasucho na pánvi.
Dejte rýžové nudle do větší mísy, zalijte je horkou vodou a nechte odstát.
V hlubší pánvi rozehřejte lžíci oleje a opečte na něm kostky tempehu a nakrájený česnek. Přidejte špetku chilli a sójovou omáčku.
Nakonec přidejte nudle, připravenou omáčku, nasekanou jarní cibulku a jemně promíchejte, aby se dobře promísily nudle s omáčkou.
Servírujte posypané nasekaným koriandrem, arašídy, nastrouhanou mrkví, chilli a popř. přidejte sójovou, chilli nebo arašídovou omáčku.
Text: Lenka Skarupová