Ingredience:
- Shiitake
- Portobello žampiony
Marináda:
- 3 stroužky česneku (prolisovaného)
- 2 lžíce balsamico octa
- 1 lžička olivového oleje
- ¾ lžičky mleté uzené papriky
- 2 lžičky sójové omáčky (nebo tamari)
- 2 lžičky šťávy z citrónu
- 1 lžíce bílého vína, nebo vinného octa
- špetku soli a mletého pepře
Postup:
- V hlubší míse smíchejte veškeré ingredience na marinádu a naložte v ní houby shiitake a portobello na 15 minut.
- Poté rozehřejte troubu na 205 ° a nachystejte si hlubší menší pekáč, nebo plech.
- Houby pečte asi 20 minut. Po upečení by měli jít snadno nožem nakrájet.
- Servírovat je můžete s krémovou omáčkou z kešu, vody a lahůdkového droždí, nebo jako já, se salátem.
Tip na salát: Uvařená quinoa, listy kadeřávku, olivový olej, šťáva z citrónu, sůl, pepř a čerstvé plody physalis a para ořechy.
Další recepty a gastromapu najdete na cernajaknoc.cz.