Co by to bylo za brunch bez lívanců? Zkuste tentokrát nadýchané a vláčné lívance s dýní a perníkovým kořením.
INGREDIENCE (na cca 10 lívanců):
250 ml rostlinného mléka
1 hrnek hladké celozrnné mouky
1 lžička kypřího prášku do pečení
100 g dýňového pyré (upečete dýni a rozmixujete ji)
lžička perníkového koření
dvě lžíce sladidla (agávového, javorového, nebo datlového sirupu)
špetka soli
kokosový, nebo jiný olej na opekání lívanců
POSTUP:
V míse si smíchejte suché ingredience: mouku, sůl, kypřící prášek a koření.
Rozmixujte, nebo pořádně promíchejte mokré suroviny: dýňové pyré, mléko a sladidlo.
Do sypké směsy přidejte postupně tekutou směs. Pořádně promíchejte, aby se vytvořilo těsto bez hrudek.
Na rozpálené pánvi s troškou oleje opékejte lívance. Obraťte je vždy až se na povrchu začnou tvořit bublinky, buďte trpělivý.
Podávejte je s čerstvým, nebo zmraženým ovocem, domácí marmeládou, nebo oříškovým máslem.