Doba sušení: 10-12 hodin
Na 40-50 kusů marokánek budete potřebovat:
- 100 g sušených meruněk
- 100 g para ořechů
- 2 banány
- 4 lžíce kokosového cukru
- špetku soli
Čokoláda:
- 100 g kakaového másla
- 35 g nepraženého kakaa
- 15 g kokosového cukru
- špetka soli
Postup:
- Meruňky a para ořechy nakrájejte nožem na drobné kousky.
- Rozmixujte banány do hladka a smíchejte je ve větší míse s kokosovým cukrem, špetkou soli a nasekanými ořechy a meruňkami.
- Na plech vyložený pečícím papírem malou lžící tvořte malé hromádky. Ty následně lžící rozplácněte a upravte. Čím budou kolečka tenčí, tím křupavější bude marokánka a sníží se doba sušení.
- Marokánky sušíme v troubě nebo v sušičce při 50° asi 10 hodin. Pokud chcete proces urychlit sušte při 80° až 100°.
- Až jsou marokánky usušené (musí křupat), připravíme si čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozehřejeme veškeré suroviny a krátce je promixujeme.
- Marokánky máčíme ze spodní strany v čokoládě a necháme je zatuhnout v lednici.
Pokud vás recept zaujal, určitě se podívejte i na ty další na blogu cernajaknoc.cz.