Vánoční cukroví zdravě: Marokánky podle Černá jak noc

SDSVSV

Doba sušení: 10-12 hodin

Na 40-50 kusů marokánek budete potřebovat: 

  • 100 g sušených meruněk
  • 100 g para ořechů
  • 2 banány
  • 4 lžíce kokosového cukru
  • špetku soli

Čokoláda:

  • 100 g kakaového másla
  • 35 g nepraženého kakaa
  • 15 g kokosového cukru
  • špetka soli

Postup:

  • Meruňky a para ořechy nakrájejte nožem na drobné kousky. 
  • Rozmixujte banány do hladka a smíchejte je ve větší míse s kokosovým cukrem, špetkou soli a nasekanými ořechy a meruňkami. 
  • Na plech vyložený pečícím papírem malou lžící tvořte malé hromádky. Ty následně lžící rozplácněte a upravte. Čím budou kolečka tenčí, tím křupavější bude marokánka a sníží se doba sušení. 
  • Marokánky sušíme v troubě nebo v sušičce při 50° asi 10 hodin. Pokud chcete proces urychlit sušte při 80° až 100°.
  • Až jsou marokánky usušené (musí křupat), připravíme si čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozehřejeme veškeré suroviny a krátce je promixujeme. 
  • Marokánky máčíme ze spodní strany v čokoládě a necháme je zatuhnout v lednici. 

fwgwg

Pokud vás recept zaujal, určitě se podívejte i na ty další na blogu cernajaknoc.cz.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24