Na cca 40 kuliček budete potřebovat:
- 200 g kvalitní čokolády
- 100 g arašídového, nebo jiného oříškové másla
- 200 g vypeckovaných datlí
- 120 ml rumu
- Vanilku (extrakt, nebo trošku semínek z lusku)
- Nepražené kakao na obalení
Příprava:
- Datle si na krájejte nožem na menší kousky .
- V míse je zalijte rumem a přidejte vanilku. Takto je nechejte odpočinout aspoň hodinu, ale nejlépe do druhého dne v lednici.
- Ve vodní lázni si rozpusťte nalámanou čokoládu.
- V mixéru, nebo food procesoru smíchejte všechny ingredience, ale dejte si pozor aby měli stejnou teplotu. Jinak by se vám mohla srazit např. čokoláda. Nejlépe nechte všechny suroviny před přípravou v pokojové teplotě.
- Všechno dohladka rozmixujte, až vám vznikne krásné těsto.
- Z toho tvořte kuličky a obalujte je v misce s kakaem.
- Cukroví skladujte v chladu v uzavřené nádobě.
Pokud Vás recept zaujal, určitě se podívejte i na ty další na blogu cernajaknoc.cz.