Sladké na víkend: Pečené hrušky podle Černá jak noc

Když jsem plánovala tento recept, chtěla jsem, aby to bylo nějaké sezonní jídlo. Hrušky jsou skvělou potravinou, jelikož se dají přes zimu skladovat až do další sezony. Přidala jsem k nim voňavou skořici, která krásně prohřeje tělo a působí antibakteriálně proti všem bacilům. Díky sirupu hrušky krásně zkaramelizují a tečkou je už jenom jemná kokosová šlehačka a křupavá granola.

jzjhlhnlkhn

Ingredience:

  • 2 hrušky
  • lžička skořice
  • 1 lžíce datlového (javorového sirupu)
  • granola na ozdobu

Kokosová šlehačka

  • kokosového mléko* (v plechovce, tučné, Lidl, Albert quality, Sense coco, Aroy D)
  • šťáva z půlky citronu
  • vanilkový extrakt (kapky od Grešíka, semínka z 1/3 vanilkového lusku)

Granola – recept najdete na blogu http://cernajaknoc.cz/index.php/2017/04/04/vegan-krupava-granola/ (lze nahradit oříšky a semínky)

* Než začnete s přípravou, dejte kokosové mléko v plechovce do ledničky, aby se po ztuhnutí oddělil potřebný krém od vody. 

ufufkf

Postup:

  • Rozehřejte troubu na 190 stupňů. 
  • Rozřízněte hrušky napůl a zbavte je jadřinců tak, že vyhloubíte v každé půlce díru. 
  • Hrušky dejte na plech vyložený pečícím papírem a posypte je skořicí.
  • Nakonec je polijte sirupem a dejte péct na 20 minut do trouby.
  • Mezitím si připravte kokosový krém. Oddělte lžící ztuhlý krém a krátce ho vyšlehejte se šťávou z citronu a s vanilkou. 
  • Upečené hrušky nechte chvíli vychladnout, aby se na nich tak rychle neroztekla šlehačka. 
  • Po 10 minutách servírujte hrušky naplněné kokosovou šlehačkou posypané granolou. 

hgkjlnn

Pokud vás recept zaujal, určitě se podívejte i na ty další na blogu cernajaknoc.cz.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24