Sladké na víkend: Jablečná svačinka podle Černá jak noc

sgsgsg

* Pro bezlepkovou variantu použijte bezlepkové vločky. 
Velikost zapékací mísy/pekáčku: 33x26 cm

Ingredience: 

  • 200 g ovesných vloček
  • 200 g vypeckovaných datlí
  • 200 g lískových oříšků (vlašské ořechy, nebo mandle budou také skvělé)
  • 160 ml olivového oleje
  • půl lžičky perníkového koření
  • 1 jablko

fwrwr

Postup: 

  • Namočte datle přes noc do vody. 
  • Druhý den pomelte zvlášť vločky, datle bez vody a oříšky. Pokud máte výkonný procesor, tak můžete těsto vypracovat v něm.
  • Nakonec v míse smíchejte pomletou směs s olejem a kořením. 
  • Nachystejte si pekáč a lehce ho vymažte olejem. 
  • Rozehřejte troubu na 200°. 
  • Půlku zpracovaného těsta rovnoměrně prsty rozprostřete do pekáčku. 
  • Postrouhejte povrch jablíčkem. 
  • Nakonec přidejte zbytek těsta a vršek můžete posypat opět zbytkem jablka. 
  • Dejte péct do trouby na 15 minut. 
  • Po upečení nechte kompletně vychladnout a poté můžete servírovat jako dezert, nebo nakrájet na tyčinky. 

sggrwg

Další recepty a gastromapu najdete na cernajaknoc.cz.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24