Ingredience:
Těsto:
160 ml rostlinného mléka
20 g čerstvého droždí (7 g sušeného)
½ lžíce cukru
300 g hladké špaldové mouky
30 ml oleje
Náplň:
4 lžíce pesta (recept najdete na blogu)
lahůdkové droždí
olivový olej na potření
Postup:
- V míse smíchejte droždí s teplým mlékem a cukrem. Poté postupně přisypejte mouku, sůl a olej. Vypracujte jemné těsto.
- Těsto přikryjte utěrkou a dejte na teplé místo vykynout na hodinu.
- Těsto po hodině vyklopte na pomoučenou plochu a vyválejte obdélník o rozměru 40x20 cm.
- Na těsto rovnoměrně rozetřete pesto a posypejte lahůdkovým droždím.
- Těsto zarolujte a nožem rozřízněte podélně napůl. Z částí těsta zapleťte cop.
- Povrch potřete olivovým olejem.
- Pečte na plechu vyloženým pečícím papírem v troubě při 180 stupních 30 minut.
- Servírujte s olivovým olejem.
Další recepty a gastromapu najdete na cernajaknoc.cz a na @cernajaknoc.