Pečení na víkend: Zapletený chléb s pestem podle Černá jak noc

jgvjvjhvjv

Ingredience: 

Těsto:

160 ml rostlinného mléka

20 g čerstvého droždí (7 g sušeného)

½ lžíce cukru

300 g hladké špaldové mouky

30 ml oleje

Náplň:

4 lžíce pesta (recept najdete na blogu) 

lahůdkové droždí

olivový olej na potření

blkbjkb

Postup:

  • V míse smíchejte droždí s teplým mlékem a cukrem. Poté postupně přisypejte mouku, sůl a olej. Vypracujte jemné těsto.
  • Těsto přikryjte utěrkou a dejte na teplé místo vykynout na hodinu. 
  • Těsto po hodině vyklopte na pomoučenou plochu a vyválejte obdélník o rozměru 40x20 cm.
  • Na těsto rovnoměrně rozetřete pesto a posypejte lahůdkovým droždím. 
  • Těsto zarolujte a nožem rozřízněte podélně napůl. Z částí těsta zapleťte cop. 
  • Povrch potřete olivovým olejem. 
  • Pečte na plechu vyloženým pečícím papírem v troubě při 180 stupních 30 minut.
  • Servírujte s olivovým olejem. 

jgcjcmcj

Další recepty a gastromapu najdete na cernajaknoc.cz a na @cernajaknoc.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24