V receptu jsem použila velmi praktické tartaletkové formičky z eshopu Markéty Pavleje Kitchenette, ale postačí vám i klasické formičky na košíčky. Výhodou těchto je, že mají odnímatelné dno.
Pomůcky: mixér, formičky na tartaletky (košíčky)
Na těsto budete potřebovat těsto:
200 g mandlí (nebo pekanových či lískových ořechů)
35 g kokosového cukru
2 g vanilky (nejlépe vyškrábnuté semínka přímo z lusku, či použijte vanilkový extrakt např. od Grešíka)
2 g skořice
25 g kokosového oleje
vodu
- Rozmixujeme si mandle na jemno, smícháme je s kokosovým cukrem, vanilkou, skořicí. Rozpuštěný studený kokosový olej smícháme s vodou. Olej nesmí být horky!
- Vše spojíme v misce dohromady a vypracujeme těsto. Tím vyplníme stěny formičky.
- Vyplněné tartaletky dáme zatuhnout do lednice.
ganache:
220 g kvalitní čokolády (nejlépe raw, nebo výběrové Callebaut)
80 g oříškového (arašídového) másla
100 g agáve sirupu (přidáme pouze pokud je čokoláda neslazená)
220 g teplé vody
- Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
- V mixéru mixujeme oříškové máslo a rozpuštěnou čokoládu. Nakonec přidáme sladilo a teplou vodu. Mixováním vytvoříme čokoládovou emulzi, která se nám musí pořádně promíchat.
- Touto ganache plníme tartaletky. Dáme je zatuhnout do lednice nejlépe přes noc, nebo minimálně na 1,5 hodiny.
- Ozdobíme a podáváme.