Sháníte tip na „last minute“ cukroví, nebo se chystáte na hory a bude se vám hodit zdravá svačinka na cestu? Tyto dva recepty mají stejný základ a jsou hotové během chvíle.
Na oba recepty budete potřebovat:
- 300 g strouhaného bio kokosu
- 100 g bílé veganské čokolády
- 1 lusk vanilky
- 1 lžíci rýžového sirupu
- 2 lžíce kokosového oleje
+ na Bounty navíc 100 g veganské tmavé čokolády zředěné lžící kokosového oleje, na Raffaelo navíc strouhaný kokos a 100 g loupaných mandlí
Postup:
- Bílou čokoládu rozpusťte pomalu ve vodní lázni, nebo v mikrovlnce po krátkých intervalech.
- Ve foodprocesoru zpracujte strouhaný kokos, rozpuštěnou čokoládu, semínka z lusku vanilky, kokosový olej a lžíci rýžového sirupu.
- Z těsta můžete tvořit buď koule, které potom obalíte ve strouhaném kokosu, nebo v případě Bounty si nachystejte tmavou čokoládu.
- Z kokosového těsta tvořte válečky a nechte je před namáčením chvíli ztuhnout v lednici.
- Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nařeďte ji lžící kokosového oleje.
- Přichystané Bounty máčejte ze všech stran v čokoládě. Nechte ztuhnout v lednici.
- Raffaelo i Bounty uchovávejte nejlépe v chladu.
Pokud Vás recept zaujal, určitě se podívejte i na ty další na blogu cernajaknoc.cz.