Pečení na víkend: Raffaelo & Bounty

Sháníte tip na „last minute“ cukroví, nebo se chystáte na hory a bude se vám hodit zdravá svačinka na cestu? Tyto dva recepty mají stejný základ a jsou hotové během chvíle. 

Na oba recepty budete potřebovat: 

  • 300 g strouhaného bio kokosu
  • 100 g bílé veganské čokolády
  • 1 lusk vanilky
  • 1 lžíci rýžového sirupu
  • 2 lžíce kokosového oleje

+ na Bounty navíc 100 g veganské tmavé čokolády zředěné lžící kokosového oleje, na Raffaelo navíc strouhaný kokos a 100 g loupaných mandlí

Postup: 

  • Bílou čokoládu rozpusťte pomalu ve vodní lázni, nebo v mikrovlnce po krátkých intervalech. 
  • Ve foodprocesoru zpracujte strouhaný kokos, rozpuštěnou čokoládu, semínka z lusku vanilky, kokosový olej a lžíci rýžového sirupu.
  • Z těsta můžete tvořit buď koule, které potom obalíte ve strouhaném kokosu, nebo v případě Bounty si nachystejte tmavou čokoládu. 
  • Z kokosového těsta tvořte válečky a nechte je před namáčením chvíli ztuhnout v lednici. 
  • Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nařeďte ji lžící kokosového oleje. 
  • Přichystané Bounty máčejte ze všech stran v čokoládě. Nechte ztuhnout v lednici. 
  • Raffaelo i Bounty uchovávejte nejlépe v chladu. 

Pokud Vás recept zaujal, určitě se podívejte i na ty další na blogu cernajaknoc.cz.

Černá jak noc

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24