Ingredience na 10 kusů:
- ¾ hrnku kokosového cukru
- 1 lžička soli
- ½ hrnku kokosového oleje (100 ml)
- ¼ hrnku rostlinného mléka
- vanilka (semínka z půlky lusku)
- 140 g kokosové mouky
- ½ lžičky prášku do pečení
- 100 g veganské čokolády
Postup:
- Ve větší míse smíchejte cukr, sůl a rozpuštěný kokosový olej.
- Přidejte mléko a vyškrábnutá semínka z vanilky. Promíchejte metličkou.
- Poté postupně přidávejte prosátou mouku s kypřícím práškem. Jemně promíchejte.
- Nakonec nasekejte nožem čokoládu na malé kousky a přidejte do těsta.
- Mísu s těstem zakryjte fólií a dejte do lednice na 30 minut.
- Jakmile je těsto odležené, rozehřejte troubu na 180°.
- Těsto rozdělte na 10 kousků a ty pak tvarujte nejprve do kuličky a nakonec je rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem a rozmáčkněte kouli do placky.
- Sušenky by měly být asi 0,5 - 1 cm vysoké.
- Sušenky pečte asi 12-15 minut do zlatohnědé barvy.
- Nechte je vychladnout na plechu, jelikož teplé budou velmi křehké.
- Poté je servírujte s mlékem, nebo jen tak!
Další recepty a gastromapu najdete na cernajaknoc.cz.