Směs vloček, ovoce, oříšků a semínek to je klasika. Když to všechno zapečete s datlovým sirupem a šťávou z pomeranče, tak to povýšíte na úžasnou křupavou granolu s vůní perníčků.
INGREDIENCE:
Základ:
500 g balení ovesných vloček - můžete použít i bezlepkové
Dle fantazie, možností a chutí:
1/2 hrnku lněných semínek
1/3 hrnku konopných semínek
1/3 hrnku chia semínek
1/2 hrnku slunečnicových semínek
1/2 hrnku dýňového semínka
cca 200 g kešu ořechů
100 g sušeného ovoce – použila jsem švestky
kokosové vločky
Na dochucení:
špetka soli
lžička skořice
lžíce perníkového koření
šťáva z jednoho pomeranče
1/2 hrnku datlového sirupu
POSTUP:
Předehřejte si troubu na 160 °.
V míse smíchejte vločky, ořechy a semínka.
Přidejte špetku soli, koření, směs šťávy z pomeranče s datlovým sirupem a vše pořádně rukama promíchejte.
Rozprostřete na plech s pečícím papírem. Mně to vyšlo na dva plechy. Pekla jsem v intervalech 8 minut. Vždy jsem směs promíchala vařečkou, aby se vločky nezpekly dohromady. Celkově jsem granolu pekla cca 25 minut.
Granolu nechte vychladnout a poté do ní přidejte nakrájené sušené ovoce a kokosové vločky.
Uskladněte ji v uzavřené nádobě.
Podávejte s jogurtem, (ne)mlékem, nebo ji mlsejte jen tak. ?
Další recepty a gastromapu najdete na @cernajaknoc_ a na cernajaknoc.cz