Pečení na víkend: Kynutý věnec s čokoládou

Text: Lenka Skarupová

Luxusní sladkost na víkendové pečení. Dezert je nejen krásný na pohled, takže potěší každou návštěvu, ale navíc je vynikající. 

INGREDIENCE:

Těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 7 g sušeného droždí
  • 80 g kokosového cukru
  • 240 ml rostlinného mléka
  • 70 ml rostlinného oleje

Náplň:

  • 100 g 70 % čokolády
  • 2 lžičky kokosového oleje
  • 50 g lískových oříšků (já jsem použila navíc směs s brusinkama)

POSTUP:

  • Nejprve začneme přípravou těsta. V míse smíchejte mouku, droždí a cukr. 
  • Mléko ohřejte na pokojovou teplotu a vmíchejte do něj olej.
  • Směs nalijte do těsta a rukama uhněťte nelepivé elastické těsto. 
  • Mísu s těstem zakryjte utěrkou a nechte vykynout 1,5 hodiny. 
  • Vyválejte nakynuté těsto na obdelník o rozměrech cca 45 x 25cm. 
  • Rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem a povrh těsta. Kraje nechte suché. Posypte nasekanými oříšky. 
  • Rolujte těsto směrem dolů do šneka. 
  • Nakonec ho překrojte podélně napůl a zapleťte jako provaz. 
  • Potom jej přemístěte do dortové, nebo koláčové formy ve tvaru kruhu. 
  • Překryjte znovu utěrkou a nechte vykynout 30 minut. 
  • Rozehřejte troubu na 190 ° a pečte 30-35 minut.
Pečení na víkend
Pečení na víkend
Pečení na víkend

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24