Text: Lenka Skarupová
Dokonalý nadýchaný a jednoduchý dezert. Snadno si ho můžete vzít i na snídani, nebo na svačinu do práce. Navíc je bezlepkový a s minimem cukru.
INGREDIENCE:
- 2 lžíce kokosové mouky
- 1 lžíce kokosového cukru
- 0,5 lžíce nepraženého kakaa
- 0,5 lžičky prášku do pečení
- 1 lžíce jablečného protlaku
- 1 lžíce oříškového másla
- 4 lžíce rostlinného mléka (kokosového, mandlového)
- hrst malin
- 80 g čokolády
POSTUP:
1. Neprve si v malé míse smícháme všechny suché ingredience.
2. Poté přidáme protlak, oříškové máslo, mléko a pořádně zamícháme.
3. Nachystáme si zapékací mističku, nebo hrnek.
4. Dáme dovnitř půlku směsi, doprostřed umístíme kousky čokolády a opět zalijeme zbytkem směsi.
5. Nakonec dáme nahoru maliny a dáme péct do trouby na 175 stupňů na 20 minut, nebo do mikrovlnky na 60 s.