Banánový chlebíček z ječné mouky bez lepku se po prvním upečením určitě stane vašim nejlepším víkendovým kamarádem.
INGREDIENCE:
6 banánů (zralých jako vidíte na fotce)
1,5 hrnku ječné mouky
půl hrnku sirupu - datlového/javorového
půl hrnku kokosového (řepkového oleje)
3 lžíce raw kakaa
3 lžíce karobu
2 lžičky prášku do pečiva
pecičky čokolády / nalámaný kousky čokolády
vanilka (např. etrakt)
POSTUP:
Zapněte horkovzdušnou troubu na 180 °.
Připravte si nádobu na chleba, vyložte ji papírem, nebo vytřete olejem a vysypte kokosem, či moukou.
V mixéru rozmixujte 5 banánů a sladidlo.
Přidejte vanilku, olej a půlku čokolády, nebo peciček.
V druhé misce smíchejte mouku, pečící prášek, kakao, karob a vše v míse zamíchejte s banánovou směsí.
Vlijte výsledné těsto do nádoby na chleba.
Ten poslední banán co vám zbyl překrojte v půlce a umístěte ho nahoru chlebíku a trošku jej prsty ponořte do těsta, aby se krásně zapekl. Vršek posypte zbytkem čokolády.
Pečte 60 - 65 minut. Zkontrolujte na konci pečení špejlí, pokud nezůstane těsto na špejli, tak je chlebík hotov.
Chlebík krájejte ještě teplý, nebo nechte vychladnout.
Servírujte s burákovým máslem, nebo javorovým sirupem.