Pečení na víkend: čokoládový Banana Bread

Banánový chlebíček z ječné mouky bez lepku se po prvním upečením určitě stane vašim nejlepším víkendovým kamarádem.

INGREDIENCE:

  • 6 banánů (zralých jako vidíte na fotce)

  • 1,5 hrnku ječné mouky

  • půl hrnku sirupu - datlového/javorového

  • půl hrnku kokosového (řepkového oleje)

  • 3 lžíce raw kakaa

  • 3 lžíce karobu

  • 2 lžičky prášku do pečiva

  • pecičky čokolády / nalámaný kousky čokolády

  • vanilka (např. etrakt)

POSTUP:

  1. Zapněte horkovzdušnou troubu na 180 °.

  2. Připravte si nádobu na chleba, vyložte ji papírem, nebo vytřete olejem a vysypte kokosem, či moukou.

  3. V mixéru rozmixujte 5 banánů a sladidlo.

  4. Přidejte vanilku, olej a půlku čokolády, nebo peciček.

  5. V druhé misce smíchejte mouku, pečící prášek, kakao, karob a vše v míse zamíchejte s banánovou směsí.

  6. Vlijte výsledné těsto do nádoby na chleba.

  7. Ten poslední banán co vám zbyl překrojte v půlce a umístěte ho nahoru chlebíku a trošku jej prsty ponořte do těsta, aby se krásně zapekl. Vršek posypte zbytkem čokolády.

  8. Pečte 60 - 65 minut. Zkontrolujte na konci pečení špejlí, pokud nezůstane těsto na špejli, tak je chlebík hotov.

  9. Chlebík krájejte ještě teplý, nebo nechte vychladnout.

  10. Servírujte s burákovým máslem, nebo javorovým sirupem.

pečení na víkend
pečení na víkend

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24