Představte si chuť čerstvého ovoce a dobrého vína, která je navíc umocněná tím nejledovějším pojetím. Tak to je slushie. Neboli ledová tříšť ve verzi pro dospělé. Drink servírovaný ve vysoké skleničce vypadá cool a navíc ho docela snadno připravíte sami. Začněte trénovat na letní party nebo na piknik, kde s tímto nápojem dostanete úplně každého. Zábavné na něm je, že příchuti můžete měnit a kombinovat podle vlastní fantazie a chuti, takže se vám ani vašim přátelům jen tak neomrzí. A vašemu Instagramu určitě také ne. Přinášíme vám tři inspirativní recepty na slushie.
1. S borůvkami
1/2 šálku mražených borůvek
1/2 šálku červeného vína
1/2 lžičky hnědého cukru
5 kostek ledu
Cukr zamíchejte do vína a pak dejte spolu s ostatními ingerdiencemi do mixéru. Mixujte tak dlouho, dokud nevznikne hladká, kompaktní hmota. Polévkovou lžící rozdělte do dvou vinných nebo koňakových skleniček a ozdobte pár kuličkami borůvek.
2. Maracuja slushie
250 g čerstvých broskví
2 maracuji (plody mučenky)
250 ml bílého vína
1 lžička medu
1 lžíce čerstvé citronové šťávy
5 kostek ledu
Broskve vypeckujte, nakrájejte na kousky a dejte zmrazit. Maracuju rozpulte a lžičkou vyndejte oranžovou dužinu. Vložte do mixéru spolu s ostatními ingrediencemi a se zmraženou broskví. Mixujte, dokud nebudete mít tužší konzistenci. Rozdělte do dvou sklenic a hned podávejte.
3. Růžové slushie
500 g vodního melounu
čerstvá šťáva ze dvou citronů
2 lžíce hnědého cukru
750 ml růžového vína
lístky čerstvé máty
Meloun nakrájejte na malé kousky, zbavte jadýrek a nechte zmrazit. Cukr promíchejte s citronovou šťávou a pak nalijte do mixéru. Přidejte víno, mátové listy a zmražený meloun. Mixujte do krémové konzistence a pak rozdělte do vinných skleniček. Ozdobte čerstvou mátou.