Avokádový toast milujeme! Vždycky bude mít místo v našem srdci (i na talíři). Těžko totiž najdete jídlo, které je víc #instafriendly, zdravé a ještě tak báječně chutná. A nebo že by ano?
O pozornost na našich snídaňových stolech teď totiž zdárně bojují slané ovesné vločky. Ano, nejedná se o překlep. Opravdu jsou to ovesné kaše s ingrediencimi, jako jsou houby, vajíčka nebo kapusta. Výsledkem je pikantní zdravá snídaně, která je bohatá na “dobré” tuky a výživné složky. Tady jsou naše oblíbené recepty.
Ovesná kaše s čedarem a vajíčkem
Doba přípravy: 10 minut
Ingredience:
1/4 šálku ovesných vloček
3/4 šálku vody
sůl a pepř
2 lžíce nastrouhaného čedaru
1 lžička kokosového oleje
1/4 šálku jemně nakrájené papriky
2 lžíce jemně nasekané cibule
1 vejce
Celý recept najdete ZDE.
Ovesná kaše s houbami a slaninou
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience:
2 šálky vody
1 šálek mléka
1/4 šálku bio ovesných vloček
8 plátků slaniny
4 žampiony
2 stroušky česneku (drceného)
1/2 lžičky olivového oleje
1/2 šálku kapusty
Celý recept najdete ZDE.
Ovesná kaše s česnekovou kapustou
Doba přípravy: 25 minut
Ingredience:
1 šálek ovesných vloček
1/2 šálku zeleninového vývaru
1/2 šálku vody
1/4 čajové lžičky soli
1 balení kapusty
4 lžičky olivového oleje
4 stroužky česneku
2 vajíčka
chilli vločky
Celý recept najdete ZDE.
Ovesná kaše s tempeh a kurkumou
Doba přípravy: 15 minut
Ingredience:
1/2 šálku ovesných vloček
1/2 lžičky mleté kurkumy
1/2 lžičky mletého zázvoru
špetka mořské soli a černého pepře
3/4 šálku vody
hrst kapusty
4-5 plátků tempehu
1/4 avokáda
1 polévková lžíce tahini
sezamová semínka (na posyp)
mořská sůl a černý pepř na dochucení
Celý recept najdete ZDE.