"Tohle je pravá Itálie, baby!" říká hudební legenda Quincy Jones v předmluvě kuchařky. A má pravdu.
The Missoni Family Cookbook napsal a kreativně zaštítil Francesco Maccapani Missoni – syn současné kreativní ředitelky italské módní značky Missoni Angely. Knížku si můžete objednat už tento měsíc na internetu. Může být vaše za 50 USD (www.assouline.com).
Americký hudebník Quincy Jones se zamiloval do barevného oblečení značky Missoni v 70. letech. Později se s italskou fashion rodinou spřátelil a navštívil je na Sardínii, kde rodina vlastní prázdninový dům.
Quincy tak ochutnal pravou Itálii - dobroty jako jsou Ricotta con Miele nebo Pane Carasau.
Večeře rodiny Missoni byly vyhlášené a to hlavně mezi tehdejšími fashion influencery. Módní editorky, editoři a stylisti z celého světa se rádi nechávali na Missoni party zvát. Nikdo nemohl odolat vybranému italskému jídlu z čerstvých tradičních surovin podávaných na talířích z dekorové kolekce Missoni Home.
Francesco Missoni začal rodinné recepty sbírat už před šesti lety. Ze začátku to dělal jen pro sebe a pro své přátele, ale po té, co dva roky pracoval v designovém studiu v New Yorku a ochutnal "americké" jídlo, se rozhodl, že jejich rodinný poklad v podobě italského jídla by neměl být světu utajován.
Francesco svou kuchařku uvádí: "Italové jsou mistry v tom, že se u nich doma cítíte vítáni. Oproti tomu Newyorčané doma večeře moc nepořádají."
A o tom i Missoni kuchařka je, cítíte se jako součást rodiny Missoni a chcete s nimi všechny ty dobroty ochutnat. Každý člen rodiny (a že jich není zrovna málo) představuje svoje nejoblíbenější jídlo. Například Francesco miluje čokoládový puding, který připravuje k narozinám své tetě Terese.
A teď můžete nahlédnout přímo i do kuchařky. No není bellissima?