Ingredience:
1 kg karotky
2 fenykly
5l lžic olivového oleje
2 stroužky česneku
1 lžička celého koriandru
2 lžíce třtinového cukru
1 velký pomeranč
Hrst nasekaného kopru
Sůl a čerstvě mletý pepř
Postup:
Rozehřejte si troubu na 180 °C. Z mrkve odstraňte nať cca 3 cm nad koncem kořene. Dobře omyjte a podélně rozkrojte. Fenykl omyjte a rozkrájejte na čtvrtiny. V širším kastrolu rozpusťte olej a vložte koriandr, rozmělněný česnek a cukr. Přidejte mrkev i fenykl, zalijte pomerančovou šťávu a nechte 5 minut dusit.
Směs přendejte do pekáčku, vyjměte česnek, rozprostřete, osolte a opepřete, lehce promíchejte a dejte péct na 15 minut. Před podáváním posypte koprem (jestli kopr nemusíte, zkuste čerstvý koriandr).
Tip: Zeleninu můžete před podáváním posypat nasucho opraženou strouhankou, nebo si k ní udělejte třeba kuskus.
Autor, připravila a foto: Barbora Mosorjáková, více o Báře najdete na jejím facebooku nebo Instagramu.