Co vlastně Jenn jí?

Sestry Jewels a Jill Elmore píší ve své nejnovější knize o tom, jak naučily slavnou herečku zdravě, a přitom dobře jíst. Předmluvu napsala Jennifer Aniston. Přiznává v ní, že nebýt těchto šikovných žen, ještě dnes by žila jen z cereálních tyčinek: „Jewels změnila můj pohled na kuchyni. Z místa, ve kterém jsem skladovala PowerBars, v posvátné, nejdůležitější místo v domě, kde je každé jídlo malou oslavou chutí a vůní,“ vyznává se herečka.

Jewels a Jill pro Jennifer Aniston vaří už od roku 2003, kdy ještě byla vdaná za Brada Pitta. Postupně ji dokázaly přesvědčit, aby se vzdala cereálních tyčinek a dala se na čerstvé ovoce a zeleninu, sýry a ryby.

A jaké je dnes nejoblíbenější jídlo téhle hollywoodské hvězdy? Nízkokalorická celerová polévka (151 kalorií), marinovaný losos s citronem, šalotkou a fenyklem (190 kalorií). „Dříve jsem nesnášela ryby, ale Jewels je prostě uvařila, dala mi ochutnat. A teď… Nemůžu si dát lososa nikde jinde, protože ho nikdo neumí připravit tak jako ony,“ dodává Jennifer.

Máte-li chuť změnit svůj jídelní režim, motivaci najdete právě v knize Jewels a Jill Elmore – The Family Chef.

Koupíte ji třeba na Amazon.com za 19 dolarů.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24