Kapustové chipsy
„Stejně jako každý si ráda užiju dobrou svačinku. A když křupe, je to o tolik lepší. Prozradím vám svůj nejoblíbenější recept (David a děti ale dávají přednost masu a sýru).
Kapusta je superjídlo. Má jen 36 kalorií a žádný tuk. Navíc je bohatá na antioxidanty a vitaminy. Jako syrová zelenina sice nevypadá nějak lákavě, ale po úpravě je doslova brilantní.“
Ingredience:
kapusta (stejně tak ale můžete zkusit i celer, mrkev, řepu a další kořenovou zeleninu)
pepř
sůl
Recept:
1. Pečlivě omyjte listy kapusty vodou a poté pořádně vysušte.
2. Předehřejte troubu na maximum.
3. Nakrájejte listy kapusty na menší kousky (cca velikost bramborových lupínků)
4. Na pečicí papír rozložte kousky tak, aby se nedotýkaly jeden druhého
5. Poprašte listy pepřem a solí.
6. Nechte péct cca 15–20 minut, dokud kapusta nezíská sytý zelený odstín.
Zmražené hrozny
„Je to tak jednoduché a vždycky se hodí mít nějaké v mrazáku. Prostě jen oberte kuličky hroznového vína, pečlivě je omyjte, nasypte do sáčku a dejte do chladu. A pak už si jen pochutnejte na svěží svačině!“
Ananas s limetkou
„Ananas je skvělý sám o sobě. Ale když nakrájená kolečka pokapete šťávou z citronu nebo limety, pak jsou ještě lepší. Rychlá a jednoduchá možnost, jak dát ovoci ještě víc šťávy!“