Podle čeho poznáte podnik, kde se opravdu dobře vaří? Podle toho, že je v něm plno a nikdy tu nesedíte sami. To je případ Hliněné bašty v Průhonicích u Prahy. Lidé sem jezdí kvůli krásnému, lehce rustikálnímu prostředí s kulisou romantického rybníčku, a hlavně kvůli skvělé kuchyni. Čerstvé, voňavé a nápadité, postavené na rybích specialitách.
Z rozsáhlého jídelníčku si tu vybere každý. Ujít byste si neměli nechat halibuta, pikantní krevety, humry, langusty nebo nejlepší rybu z českých vod – candáta. Komu rybina nevoní, ať při výběru jídla prstem zabrousí na klasickou zvěřinu, exotickou zvěřinu (bizona), grilované kůzlátko, krocana nebo staročeskou husičku. Zdejší kuchař si vás získá. Sází totiž na dvě prověřené a naštěstí stále častěji dodržované zásady – vyhýbat se polotovarům, většinu věcí (včetně pečiva) si připravovat sám a využívat sezonních potravin.
Restaurace je skvělá i na rauty a svatby. Prostoru je v ní dostatek, mačkat se tu nebudete. A protože tu dbají na své webové stránky, než sem zamíříte, můžete se na nich zúčastnit krátké virtuální prohlídky.
Hliněnou baštu najdete v Průhonicích, v Újezdské ulici 619. Více na http://www.hlinenabasta.cz/.