
Předehřejte troubu na 200 stupňů horkovzduch. Fazole slijte a propláchněte v sítu. Nechte okapat.
Olivy a rajčata rozmixujte v mixéru (nebo je nakrájejte na malé kousíčky), cibuli, pažitku a šalvěj nasekejte na drobno a vše s polovinou vloček přendejte do mísy. K zelenině prolisujte česnek, přidejte citronovou šťávu, sůl a pepř. Fazole a zbylé vločky rozmixujte v mixéru. Vše důkladně promíchejte v míse dokud nezískáte kompaktní hmotu.

Vše důkladně promíchejte v míse dokud nezískáte kompaktní hmotu. V dlaních tvarujte vyšší placky ve tvaru hamburgeru a pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 25 minut.
V misce promíchejte ingredience na omáčku.

Před podáváním rozmačkejte avokádo s trochou limetkové šťávy, solí a pepřem. Pokud máte rádi, přidejte i trochu chilli. Burger servírujte buď v hamburgerové housce s avokádovou pomazánkou, završený sušenými rajčaty, kolečkem cibule, salátem a zálivkou, nebo jen se salátem a třeba celozrnným pitta chlebem.