Počet porcí: 4–6
Jednoduché
Příprava 10 minut
Pečení 40 minut
2 máslové dýně, rozpůlené a bez semen
2 lžíce olivového oleje
500 g mletého jehněčího
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička mletého římského kmínu
100 g kuskusu
100 g kozího sýra nebo sýra feta, rozdrobeného
mátové lístky, k podávání (nemusejí být)
1 Předehřejte troubu na nejvyšší teplotu. Dýni rozložte na plech, pokapejte lžící olivového oleje a dejte do trouby. Pečte/grilujte 15 minut, otočte a pokračujte ještě 15 minut, dokud dýně nezměkne. Vyberte dužinu a nasekejte ji.
2 Mezitím v pánvi rozpalte zbylý olej. 10 minut opékejte mleté maso. Vmíchejte rajčatový protlak, kmín a kuskus. Přilijte 100 ml vody. Zakryjte a stáhněte z plamene. Nechte 10 minut odpočinout.
3 Dýně posypte většinou sýra. Kuskusem naplňte vydlabanou dýni, posypte zbylým sýrem a zapékejte, dokud sýr nezačne bublat.