Počet porcí: 4
Ingredience:
12 mandlových sušenek amaretti nebo sněhových pusinek
4 lžíce marsaly nebo jiného likérového vína
16 ml horkého, čerstvě připraveného espressa
8 kopečků vanilkové nebo kávové zmrzliny
10 g hoblinek z hořké čokolády
Příprava:
1. Dno každého poháru vyložte třemi rozlámanými sušenkami.
2. Pokapejte je marsalou – 1 lžíce na pohár – a nechte 10 minut nasáknout.
3. Zvlášť připravte espresso.
4. Do každého poháru dejte 2 kopečky zmrzliny, zalijte čtvrtinou horké kávy a posypte čokoládou. Okamžitě podávejte. Káva krásně rozpouští zmrzlinu a je to úžasné…
Něco navíc: Jaké likérové víno zvolíte, záleží jen na vás. Může to být třeba španělské sherry fino, italské vin santo, grecale, zibibbo, malvasia nebo klidně výborný chorvatský prošek. V Itálii je zvykem k nim přikusovat sušenky jako cantuccini nebo právě amaretti, a dokonce si je ve sladkém víně namáčet. Vynikající!
Další recepty najdete na www.apetitonline.cz
Máte chuť na vynikající espresso? Jděte na http://valentyn.elle.cz/, zodpovězte správně soutěžní otázku, a máte šanci vyhrát kávovar NESCAFÉ DOLCE GUSTO Piccolo Prada Hearts.