ST.TERRITORY: MATINA MATYÁŠOVÁ
Pokud neradi chodíte do kadeřnictví, musíte sem! Pokud chcete na hlavě jednoduchý a moderní střih, co vám bude slušet, tak musíte jít taky sem. Je to tady totiž boží. Martina (alias Martimaty) vás ostříhá a ještě k tomu vám dá na hlavu mýdla, která sama dělá. A navíc vám poradí, co si vzít na sebe. @martimaty Jednoduché. Bio. Cool.
Kuchařka Kamu na svém Facebooku nedávno napsala: „Kamu má dnes narozeniny. Hej narozeniny. A nemohla si vybrat lepší místo na brunch, než nejskvělejší Eska restauraci! Byla jsem tam včera na oběd a dneska se musela vrátit. Tohle místo se liší od všech pražských podniků každým coulem. Eska je svěží, promyšlená od základu do posledního detailu a na pražské gastronomické scéně nemá konkurenci. Jídlo je opravdové, poctivé a chuťově dokonale vyvážené bez jediné připomínky. Naopak. Po pár soustech se z vás linou jen slova totálního uspokojení a blaha a to nejen ze samotných jídel. Tady vás baví interiér, atmosféra, servis a v neposlední řadě (!) - jejich dokonalé pečivo, kterého tam s domácím máslem zpucuju hrozný množství. Už teď se těším na příště... A vy určitě vyzkoušejte, fakt to nemá chybu. Dvacet bodů z deseti!!“ https://www.facebook.com/chefkamura?__mref=message_bubble SOUHLASÍME!
OVESNÁ KAŠE S HRUŠKOU A HROZNOVÝM VÍNEM OD BJU
Nedávno jsem přemýšlela nad zimními variantami ovesné kaše, protože jsem pořád dokola střídala jen jablečnou a banánovou. Pak jsem si vzpomněla na svůj oblíbený dezert - svařené hrušky s hroznovým vínem na medu! Vanilkovou zmrzlinu stačilo nahradit ovesnou kaší a můj nový snídaňový požitek na chladná rána je na světě! Hezký víkend! http://www.bjukitchen.cz/ovesna-kase-se-svarenou-hruskou/
Na 2 porce
Doba přípravy: 15 minut
1/2 hrnku ovesných vloček
1 lžíce medu
asi 1 cm dlouhý vanilkový lusk
1 menší hruška
2 hrstě modrého hroznového vína
1. Nejdříve si připravím ovoce. Nachystám si rendlík (budete potřebovat i pokličku), ve kterém na mírném ohni rozpustím lžíci medu a přidám kousek vanilky. Když je med rozpuštěný, vhodím na silnější plátky pokrájenou hrušku a přiklopím pokličkou. Občas promíchám, aby se mi nepřipálila. Zhruba po 4 minutách přisypu hroznové víno a opět přiklopím. Počkám, až mi i hroznové víno hezky změkne a potom stáhnu z plamene.
2. Mezitím si uvařím ovesnou kaši. Vločky nasypu do rendlíku a zaliju je dvojnásobným množstvím vody. Vařím na mírném ohni do zhoustnutí, trvá to asi 5 minut. Vločky by měly mít kašovitou konzistenci, když je naberu na lžíci, sklouzávají dolů jako hustší polévka. Pokud se stane, že máte vločky moc tuhé, přilijte trochu vody, zamíchejte a ještě chvíli vařte.
3. Do oblíbených misek rozdělím část svařeného hroznového vína, zaliju ovesnou kaší a navrch hezky poskládám zbylou část hroznů a svařenou hrušku.
INSTAGRAMY ZAMILOVANÝCH PÁRŮ, CO NÁS BAVÍ: