(na 2 porce)
Doba přípravy: 15 minut
8 švestek
½ hrnku ovesných vloček
2 lžíce oblíbené granoly
1. Švestky přepůlím, dám je do rendlíku a přidám tolik vody, aby byly ponořené jen do čtvrtiny. Na mírném ohni ovoce svařím, trvá to 5 až 10 minut. Švestky by měly být měkké, ale ne úplně rozvařené.
2. Ovesné vločky nasypu do rendlíku s dvojnásobným množstvím vody a vařím je 5 až 10 minut, občas promíchám. Vločky by měly mít kašovitou konzistenci (když je naberu na lžíci, sklouzávají dolů jako hustší polévka). Pokud se stane, že máte vločky moc tuhé, přilijte trochu vody, zamíchejte a ještě chvíli vařte.
3. Kaši rozdělím do misek, přeliju svařeným ovocem a posypu granolou. A je to!
Instagram: @bjukitchen
Foto: Kubo Krížo