Švestková ovesná kaše – neodoláte jí!

(na 2 porce)

Doba přípravy: 15 minut

 8 švestek

½ hrnku ovesných vloček

2 lžíce oblíbené granoly

bara 11079

 1. Švestky přepůlím, dám je do rendlíku a přidám tolik vody, aby byly ponořené jen do čtvrtiny. Na mírném ohni ovoce svařím, trvá to 5 až 10 minut. Švestky by měly být měkké, ale ne úplně rozvařené.

2. Ovesné vločky nasypu do rendlíku s dvojnásobným množstvím vody a vařím je 5 až 10 minut, občas promíchám. Vločky by měly mít kašovitou konzistenci (když je naberu na lžíci, sklouzávají dolů jako hustší polévka). Pokud se stane, že máte vločky moc tuhé, přilijte trochu vody, zamíchejte a ještě chvíli vařte.

3. Kaši rozdělím do misek, přeliju svařeným ovocem a posypu granolou. A je to! 

beh 0763e

Instagram: @bjukitchen

Foto: Kubo Krížo

 

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24