Turecký vajíčkový salát podle Marie Holobrádkové, šéfredaktorky Apetitu
Uvařím 4 vejce natvrdo nebo nahniličko a nechám vychladnout. Oloupu je a nahrubo nakrájím. Do misky přidám jarní cibulku a petrželku a ochutím drceným chilli a římským kmínem. Pak zlehka vmíchávám olivový olej. Osolím, opepřím a jím.
Vajíčkové sendviče podle Jany Plodkové, herečky
Uvařím osm vajec nahniličko a vychladlá je nakrájím nahrubo. Pak je smíchám s následujícími ingrediencemi: 2 lžícemi majonézy, 200 gramy žervé, lžičkou dijonské hořčice, nasekanou řeřichou, solí a pepřem. Toustový chléb může být světlý i tmavý. Mňam!
Vejce naměkko a toust podle Niny Krajčo, vlasové kouzelnice
Není to sice recept snů, ale já mám prostě nejraději vejce naměkko, do jehož žloutku si namáčím proužky toustového chleba, které předtím posypu parmezánem a zapeču v troubě.