Hotovo za 25–30 minut, 4 porce
1 středně velký květák, nakrájený na malé růžičky
2 lžíce olivového oleje, plus pár kapek navíc na dochucení
6 plátků prorostlé slaniny, nakrájené na velké kusy
½ lžičky chilli v prášku
400 g tagliatelle
200 g cherry rajčátek
hrst natrhaných bazalkových listů
1 Květák vařte v páře zhruba 4 minuty, poté dejte stranou. V mělkém kastrolu rozehřejte olivový olej. Přidejte slaninu, chilli a restujte na mírném ohni zhruba 2–3 minuty, dokud se tuk nezačne rozpouštět. Přimíchejte květák a smažte 10–15 minut, dokud květák nenasaje chilli a nezačne hnědnout.
2 Zatímco smažíte květák, uvařte v horké vodě tagliatelle podle návodu na obalu. Ke květáku přimíchejte cherry rajčátka a smažte další zhruba 2 minuty, dokud rajčata nezačnou měknout.
3 Slijte tagliatelle a vraťte je zpět do hrnce. Nyní přimíchejte slaninu, květák, rajčátka a polovinu připravené bazalky. Těstoviny pokapejte olivovým olejem, posypte zbytkem bazalky a podávejte.