Shaun Hill začal svou kariéru poněkud kuriózně – jako kuchař v kavárně v londýnské zoo. Později však ukázal své kuchařské umění v restauracích, které v 60. letech kralovaly londýnské gastronomické scéně.
V roce 1994 odešel s rodinou do hrabství Shropshire, kde v podniku The Merchant House otevřel restauraci Ludlow. Michelinská hvězda následovala díky mistrovským schopnostem Shauna Hilla vzápětí.
The Merchant House byl sice v roce 2005 uzavřen, ovšem po celých deset let své existence si udržel michelinskou hvězdu. Byl také Mezinárodní asociací šéfkuchařů a kritiků zvolen 14. nejlepší restaurací na světě.
Shaun Hill je členem katedry klasických umění, kde se věnuje překladům a poznámkám k středověkým pokrmům. Působil jako poradce stravování pro British Airways. Napsal také celou řadu kuchařek.
Exkluzivní angažmá:
- Gay Hussar, Soho, Londýn
- Capital Hotel, Londýn
- The Merchant House, Shropshire
Kuchařky:
- Shaun Hill’s Quick and Easy Vegetable Cookery (1993)
- Quick & Easy Vegetable Cookery (1999)
- How to Cook Better (2004)
- Food in the Ancient World (2005)