Severská inspirace: karbanátky Lindström

Doba přípravy: 15 minut, smažení 6 minut

Počet porcí: 4

Ingredience:
500 g mletého hovězího masa
4 žloutky
1 lžíce worcesterské omáčky
1 cibule, nakrájená nadrobno
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce kaparů, nasekaných
3–4 lžíce nadrobno nakrájené nakládané červené řepy
2 lžíce pažitky, nasekané
několik lžic smetany ke šlehání na naředění
2 lžíce másla + 2 lžíce slunečnicového oleje
opékané brambory a blanšírované fazolky, brokolice nebo chřest k podávání

Příprava:
1. Promíchejte maso, žloutky, worcester, cibuli, osolte a opepřete. Zapracujte kapary, řepu i pažitku. Je-li směs moc hustá, přidejte trochu smetany.

2. Tvarujte karbanátky a opékejte je v pánvi na rozehřáté směsi másla a oleje 3 minuty z každé strany (pokud chcete hodně propečené maso, strčte karbanátky na 15 minut do trouby).

3. Podávejte s opékanými bramborami a sezonní zeleninou.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24