Riccardo Lucque

Riccardo Lucque se začal věnovat vaření už ve svých 16 letech. Své první zkušenosti sbíral v hotelech poblíž Rimini v regionu Marche. Později pracoval v michelinskou hvězdičkou oceněné restauraci Da Alceo v nedalekém městě Pesaro.

Od roku 1993 pobýval v Londýně, kde vařil v nejlépe hodnocené italské restauraci britské metropole. Později se stal vedoucím šéfkuchařem pěti londýnských restaurací zaměřených na italskou kuchyni. Do Prahy přišel v roce 2002 a o tři roky později si na Vinohradech otevřel vlastní restauraci.

Kuchařka:

  • Bravo, šéfe! Riccardo Lucque vaří italskou kuchyni.

Restaurace:

  • Aromi
  • La Finestra

Kurzy:

  • Pražský kulinářský institut

Video:

Přečtěte si také:

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24