Recept na zelený salát s jablky, pancettou a krutony

Doba přípravy: 10 minut + opékání: 10 minut

Počet porcí: 4–6

Ingredience:
100 g rukoly
1 římský salát
100 g polníčku
1 salát lolo biondo
1 velké zelené nebo žluté jablko
1 lžíce citronové šťávy
100 g pancetty, nakrájené na plátky
1 malá bageta, nakrájená na plátky či kostky

Na zálivku:
2 lžíce javorového sirupu nebo medu
3 lžíce jablečného octa
1 lžička dijonské hořčice
5 lžic panenského olivového oleje
sůl a čerstvě drcený pepř

Příprava:
1. V misce prošlehejte všechny suroviny na zálivku. Omyjte a osušte listy salátů a listy římského salátu překrojte a vše dejte do mísy. Jablko rozpulte, vykrojte jádřinec, nakrájejte na tenké plátky a promíchejte s citronovou šťávou.

2. Plátky slaniny překrojte, opečte v pánvi dokřupava a opečené plátky vyjměte a odložte stranou. Ve výpeku ze slaniny opečte dokřupava nakrájenou bagetu. K salátu přidejte jablka, slaninu, krutony a vše lehce prohoďte. Podávejte zakápnuté zálivkou.

Další recepty najdete na www.apetitonline.cz

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24