Doba přípravy: 10 minut + opékání: 10 minut
Počet porcí: 4–6
Ingredience:
100 g rukoly
1 římský salát
100 g polníčku
1 salát lolo biondo
1 velké zelené nebo žluté jablko
1 lžíce citronové šťávy
100 g pancetty, nakrájené na plátky
1 malá bageta, nakrájená na plátky či kostky
Na zálivku:
2 lžíce javorového sirupu nebo medu
3 lžíce jablečného octa
1 lžička dijonské hořčice
5 lžic panenského olivového oleje
sůl a čerstvě drcený pepř
Příprava:
1. V misce prošlehejte všechny suroviny na zálivku. Omyjte a osušte listy salátů a listy římského salátu překrojte a vše dejte do mísy. Jablko rozpulte, vykrojte jádřinec, nakrájejte na tenké plátky a promíchejte s citronovou šťávou.
2. Plátky slaniny překrojte, opečte v pánvi dokřupava a opečené plátky vyjměte a odložte stranou. Ve výpeku ze slaniny opečte dokřupava nakrájenou bagetu. K salátu přidejte jablka, slaninu, krutony a vše lehce prohoďte. Podávejte zakápnuté zálivkou.
Další recepty najdete na www.apetitonline.cz