Recept na pažitkové špagety s ricottou a oříšky kešú

Počet porcí: 4

Ingredience:
400 g špaget
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce olivového oleje
250 g ricotty
125 ml smetany na šlehání
svazek pažitky, nasekané
100 g opražených oříšků kešú (viz Tipy & triky)
hrst lístků čerstvé bazalky

Příprava:
1. Uvařte špagety v osolené vroucí vodě tzv. na skus (podle návodu na obalu). Slijte je, nechte okapat, promíchejte se lžící olivového oleje a vraťte do hrnce.

2 . Mezitím v menším kastrůlku vařte 2 minuty na mírném ohni smetanu, přidejte ricottu a rozmíchejte dohladka. Smetanovou směs osolte, opepřete a promíchejte se špagetami a většinou pažitky.

3. Podávejte posypané opraženými oříšky, zbylou pažitkou a lístky bazalky.
Další recepty najdete na www.apetitonline.cz

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24