Recept na krémovou horkou čokoládu

Jak dlouho?
    •    Doba přípravy: 5 minut
    •    Vaření: 5 minut

Počet porcí
•    2

Ingredience
    •    160 g kvalitní čokolády
    •    500 ml mléka
    •    250 ml smetany ke šlehání
    •    1 lžička moučkového cukru
    •    kakao nebo skořice na posypání

Příprava:
V hrnci se silným dnem zahřívejte na středním plameni mléko a čokoládu, rozlámanou na kousky; stále míchejte. Ohřívejte těsně pod bodem varu a vymíchejte dohladka. Smetanu ušlehejte s moučkovým cukrem, ale ne úplně dotuha.

Horkou čokoládu rozlijte do hrnků, ozdobte šlehačkou a posypte kakaem nebo skořicí.

Další recepty najdete na www.apetitonline.cz

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24