Recept na jahodovou panna cottu


Doba přípravy: 10 minut, vaření 15 minut, chlazení 4–6 hodin
Počet porcí: 4

Ingredience:
500 g jahod, čerstvých nebo rozmražených
225 g moučkového cukru, prosátého
2 lžíce želatiny Dr. Oetker (nebo jiné, která může projít varem)
250 ml smetany ke šlehání + 170 ml navíc
100 g mléčné čokolády, nasekané
rozpuštěné máslo na vymazání formiček

Příprava:
1. Jahody rozmixujte dohladka a přeceďte, abyste je zbavili semínek. Jahodové pyré a cukr dejte do menšího kastrolu a na středním plameni přiveďte k varu. Povařte deset až dvanáct minut, až se objem zredukuje na polovinu. Do misky nalijte 60 ml vody, přidejte želatinu a dejte na pět minut stranou.

2. Jahodovou směs sejměte z plotny a pomalu k ní přilijte smetanu a rozpuštěnou želatinu. Směs vraťte na plotnu a za občasného míchání povařte asi 2 minuty.

3. Šest formiček ve tvaru srdíčka o obsahu 125 ml vymažte máslem. Nalijte do nich jahodovou směs a dejte na 4–6 hodin chladit.

4. Čokoládu rozpusťte se smetanou ve vodní lázni a nechte vychladnout. Srdíčka vyklopte z formiček a podávejte přelitá čokoládovou polevou.

Další recepty najdete na www.apetitonline.cz

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24