Recept na čokoládovou pěnu s chilli

Příprava je snadná díky malému triku. Místo toho, abyste řešili, jaký druh chilli použít, jak ho svařit a esenci dostat do pěny, použijete do dezertu prostě jenom chilli čokoládu.

Jak dlouho:
30 minut + chlazení

Počet porcí: 6

Ingredience:
180 g chilli čokolády (např. Lindt)
100 ml smetany ke šlehání
3 vejce, bílky a žloutky zvlášť
50 g třtinového cukru
maliny na ozdobení

Příprava:
1. Rozpusťte čokoládu se smetanou. Vypněte a vmíchejte žloutky.

2. Z bílků ušlehejte pevný sníh a do něj potom zašlehejte cukr. Nejdřív zamíchejte do čokolády třetinu sněhu a pak opatrně zbytek. Rozdělte do kalíšků a dejte chladit nejméně na 2 hodiny. Pak ozdobte malinami.

Dělší recepty najdete na www.apetitonline.cz

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24