Příprava je snadná díky malému triku. Místo toho, abyste řešili, jaký druh chilli použít, jak ho svařit a esenci dostat do pěny, použijete do dezertu prostě jenom chilli čokoládu.
Jak dlouho:
30 minut + chlazení
Počet porcí: 6
Ingredience:
180 g chilli čokolády (např. Lindt)
100 ml smetany ke šlehání
3 vejce, bílky a žloutky zvlášť
50 g třtinového cukru
maliny na ozdobení
Příprava:
1. Rozpusťte čokoládu se smetanou. Vypněte a vmíchejte žloutky.
2. Z bílků ušlehejte pevný sníh a do něj potom zašlehejte cukr. Nejdřív zamíchejte do čokolády třetinu sněhu a pak opatrně zbytek. Rozdělte do kalíšků a dejte chladit nejméně na 2 hodiny. Pak ozdobte malinami.
Dělší recepty najdete na www.apetitonline.cz