Recept na carpaccio z červené řepy a kozího sýra

Doba přípravy: 20 minut
Pečení: nejméně 1 hodina
Počet porcí: Pro 4 osoby

Ingredience:
2 větší nebo 4 menší červené řepy
4 hrsti rukoly
100 g měkkého kozího sýra, ,válečku‘, na teninké plátky

Na zálivku:
šťáva z 1 citronu
balzamikový ocet podle chuti
drcený pepř podle chuti
sůl

Příprava:
1. Zahřejte troubu na 190 °C. Řepu omyjte a zabalte do dvojí vrstvy alobalu. Pečte doměkka v předehřáté troubě, připravte se, že to bude trvat nejméně hodinu, řepu si však můžete upéct i den předem. Po upečení by řepou měla hladce projít špejle. Oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Rozdělte na talíře a nechte dochladnout.

2. Zálivku smíchejte z uvedených ingrediencí. Řepu podávejte zakapanou zálivkou a obloženou sýrem a rukolou.

Další recepty najdete na www.apetitonline.cz

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24