Recept na banány v pařížském krému

Doba přípravy: 35 minut + chlazení přes noc + tuhnutí 4 hodiny

Počet porcí: 6–8

Ingredience:
400 ml smetany ke šlehání
300 g čokolády s 60% obsahem kakaa, nalámané
100 g moučkového cukru
100 g másla
špetka chilli (nemusí být)
1 balíček plátkové želatiny + mléko na její rozpuštění
15–20 BeBe sušenek
4 banány

Příprava:
1. Na mírném ohni zahřejte smetanu a postupně do ní dávejte čokoládu, cukr i máslo a svařte na hustou kaši. Na závěr přidejte chilli. Nechte přes noc vychladnout v ledničce.

2. Druhý den dejte krém do mísy a pomocí šlehače vyšlehejte do pěny. Želatinu připravte podle návodu na obale – jen vodu nahraďte mlékem; pak ji nalijte k čokoládové pěně. Dno srnčího hřbetu vyložte potravinářskou fólií tak, aby přesahovala přes okraje ven. Na dno naneste zhruba polovinu krému a bouchněte s formou o stůl – díky tomu nezůstanou v krému žádné bublinky. Navrch naskládejte polovinu BeBe sušenek, na ně podélně rozkrojené banány a nahoru zbylý krém. Nakonec do krému ještě lehce zatlačte BeBe sušenky – jednu vedle druhé. Překryjte fólií a dejte na čtyři hodiny ztuhnout do ledničky. Vyklopte a nakrájejte na řezy.

Další recepty najdete na www.apetitonline.cz

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24