Pstruh s lískovooříškovým máslem

Pro 4 osoby
Příprava 10 minut
Pečení 10 minut

25 g lískových ořechů, nasekaných
100 g másla
2 lžíce oleje z lískových ořechů
1 lžíce estragonového octa
olej, na vymazání
malý kousek másla, změklého
8 filetů pstruha, s kůží
1 lžíce nasekané pažitky

1 Rozehřejte gril na střední teplotu. Ořechy rozprostřete na plech a dejte péct dozlatova. Nechte je vychladnout, vmíchejte společně s octem a olejem do másla, osolte a opepřete.

2 Lehce vymažte plech olejem a kůží nahoru na něj rozložte filety. Potřete máslem a osolte. Dejte grilovat na pár minut, až začne ryba chytat barvu a bude křupavá.

3 Přendejte rybu na talíře a ozdobte lžící lískovooříškového másla. Posypte pažitkou a podávejte.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24