Pierre Hermé: Želé z růžového vína s bobulemi

Na 6 porcí

750 ml oblíbeného růžového vína

600 g práškového cukru

8 plátků želatiny

6 vrchovatých lžic malin, rybízu, borůvek, ostružin...

  • Namočte želatinu na 10 minut do vody a poté vymačkejte.
  • Zahřejte víno s cukrem, přiveďte k bodu varu a stáhněte z plamene. Ihned vmíchejte želatinu a nechte směs trochu zchladnout.
  • Do sklenek (například na šampaňské) nalijte centimetrovou vrstvu vlažné tekutiny a nechte ztuhnout. Poté nasypte do sklenic ovoce a dolijte zbytkem směsi.
  • Uložte do ledničky (nejlépe přes noc), aby želé pořádně ztuhlo.
  • Podávejte se šlehačkou nebo se zmrzlinou.

Recept pochází z kuchařky Vaří šéfkuchaři (Jill Normanová)

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24