Pierre Hermé: Pečené broskve se sušenkami Amaretti

4 zralé broskve
8 sušenek Amaretti (mandlové)
50 g práškového cukru
dřeň z 1 vanilkového lusku
1 žloutek
25 g másla

  • Broskve přepulte a vyndejte pecky. Z otvoru po pecce vykrojte 1 lžičku dužiny, aby byl větší.
  • Sušenky rozdrťte tyčovým mixérem na hrubost strouhanky. – Smíchejte nakrájenou broskvovou dužinu, cukr, vanilku, žloutek a sušenkovou drť.
  • Vymažte zapékací misku, vložte do ní broskve a naplňte otvory sušenkovou směsí. Navrch přidejte trochu másla.
  • Pečte při teplotě 190 °C asi 40 minut, dokud broskve nezměknou a náplň nevytvoří kůrčičku.

Recept pochází z knihy Vaří šéfkuchaři (Jill Normanová)

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24